therapie-zuidlaren-gestalt

Gestalt therapie

Bij gestalt therapie  is contact even noodzakelijk voor mensen, als zuurstof en water. Uitgangspunt bij gestaltpraktijk Van der Meer is, dat de mens een onlosmakelijk onderdeel is van zijn omgeving. Voor ieder mens is het hebben van contact met die omgeving dan ook een levensbehoefte. Zonder contact is er geen leven en geen groei. Mensen kunnen echter geblokkeerd raken zowel in het contact met zichzelf als in contact met hun omgeving. Hierdoor kunnen er uiteindelijk psychische en/of psychosociale problemen ontstaan. Gestalt therapie, wordt ook wel een ervaringsgerichte, lichaamsgerichte vorm van psychotherapie genoemd.

“Contact is even noodzakelijk voor mensen, als zuurstof en water”

Gestalt=hier-en-nu

Bij gestalt therapie Zuidlaren gaat de therapeut uit van het hier-en-nu. Vaak maak je je  zorgen of raak je in paniek, omdat je teveel bezig bent met wat er zich in het verleden heeft afgespeeld, of omdat je je zorgen maakt over wat er nog komen gaat. Hierdoor verlies je soms het contact met je eigen gevoel en met wat je werkelijke behoefte is. Hierdoor kom je niet tot die keuzes die voor jou de juiste is!

“Gestalt is hier-en-nu”

Gestalt therapie Zuidlaren

Tijdens de gesprekken sta ik niet alleen stil bij de problemen zelf, maar ben ik vooral gericht op bewustwording van wat je ervaart, voelt en denkt. Hierdoor zullen lichaam, gevoel en denken beter op elkaar afgestemd worden. Door je bewustwording te vergroten over je gedrag, ga je keuzes maken die beter bij je passen. Je zelfvertrouwen, je kracht en je energie neemt toe. Maak vrijblijvend eens een afspraak met gestalt therapie in Zuidlaren.

“Je word je bewust van wat je ervaart, voelt en denkt”