Europees keurmerk voor psychotherapie is binnen!

ecp: European Certificate of Psychotherapy9 jaren studie en werkervaringsuren hebben tot dit resultaat geleid. Het European Certificate of Psychotherapy (ECP) is het Europese keurmerk voor psychotherapie. Ik ben er erg blij mee!

Het ECP is het keurmerk van wetenschappelijk onderbouwde deskundigheid, professionaliteit en integriteit. Het geeft mij als therapeut mijn erkenning en mijn cliënten het vertrouwen in een adequate behandeling. Als ECP-therapeut kijk ik naar de mens achter de cliënt en stel zijn behoefte centraal. Met een psychische begeleiding die recht doet aan zijn uniciteit. Onafhankelijk van verwijzers en verzekeraars: de deur staat altijd open.

ECP-therapeut: 5 kenmerken

  1. Betrouwbaar – Een ECP-therapeut is een veilige keuze: zij werken wetenschappelijk onderbouwd volgens hoogwaardige normen en garanderen 100% privacy.
  2. Mensgericht – Een ECP-therapeut kijkt naar de mens achter de cliënt: de therapeut doet recht aan verschillen en diversiteit, waardoor je een passende therapie en therapeut kunt kiezen.
  3. Professioneel – Het ECP staat garant voor een professionele standaard: zowel de ECP-opleidingen als -therapeuten moeten voldoen aan een eisenpakket en worden periodiek getoetst.
  4. Onafhankelijk – Het ECP biedt de onafhankelijke keuze: zij werken vrij van protocollen en richtlijnen van verzekeraars, dus je kunt altijd bij ons terecht.
  5. Verbindend – Het ECP staat voor de verbinding tussen cliënt, therapeut en verschillende behandelmethodes: een ECP-therapeut is getraind om die verbinding te maken en je te begeleiden bij het proces dat je verder helpt.

Meer kun je lezen op de website van europsyche.org/